Goudprijs per gram

Interessante vraag van een lezer

Gisteren ontvingen we een zeer interessante vraag van een lezer. Ik wil die vraag en mijn antwoord graag met u delen. Want ik denk dat het een goed beeld geeft van de onmogelijke situatie waarin de VS (en veel andere landen) zich bevindt.

Lees verder…: Interessante vraag van een lezer

Goudprijs per gram

De goudprijs daalt. Wat nu?

Afgelopen vrijdag vertelde ik u in dit artikel dat we als gevolg van Trump’s verkiezingsoverwinning woelige tijden tegemoet gaan. Dat gold afgelopen week zeker voor de goudprijs! Die knalde donderdag en vrijdag omlaag

Lees verder…: De goudprijs daalt. Wat nu?

Goudprijs per gram

De dollar breekt uit. Financiële tsunami op komst!

John Mauldin, die je toch écht niet als doemdenker kunt bestempelen, beschreef het vorig jaar al als een financiële tsunami die op ons af komt. Kort daarna stokte de stijging van de dollar en volgde een (logische) consolidatiefase. Die fase is nu voorbij.

Lees verder…: De dollar breekt uit. Financiële tsunami op komst!

Goudprijs per gram

Beleggen zonder nadenken. Rendement 80%.

Zelfs na dit artikel van afgelopen woensdag ontvingen we veel vragen/opmerking over de gedaalde goudprijs. Dat terwijl goud nu feitelijk nog steeds een doodgewone correctie heeft gemaakt, die 50% van de sinds medio december 2015 behaalde stijging bedraagt

Lees verder…:
Beleggen zonder nadenken. Rendement 80%.

Goudprijs per gram

Nep nieuws of waarheid?

Als iets heel duidelijk is geworden rondom de Trump verkiezing, dan is het dat vooral via Facebook een enorme hoeveelheid aan nep nieuws de wereld in is gestuurd. Facebook wist dat vaak wel, maar besloot er niets aan te doen, omdat het bang was dat ze beschuldigd zou worden van censuur.

Lees verder…:
Nep nieuws of waarheid?

Goudprijs per gram

Automatisering die aanvankelijk mis ging

Ik ga even de naam van de onderneming niet noemen, maar een startup wilde geld besparen door telefonistes te ontslaan en ze te vervangen door software. Als je ze belde, dan kreeg je software aan de lijn en je sprak dus met de computer.

Lees verder…: Automatisering die aanvankelijk mis ging

Goudprijs per gram

Trump jaagt goudprijs omhoog. Profiteer daarvan!

Ik zeg niet graag I told you so . Maar ik zeg het nu toch even. Want vorige week vertelde ik u in dit artikel waarom ik een overwinning voor Trump verwachtte

Lees verder…: Trump jaagt goudprijs omhoog. Profiteer daarvan!

Goudprijs per gram

Trump’s meest gevaarlijke verkiezingsbelofte

Wat een beursdag na de verkiezingen! Van grote paniek tot ongebreideld optimisme. In minder dan 12 uur tijd. Gisteren vertelde ik u al waarom Trump’s meest concrete én meest uitvoerbare verkiezingsbelofte zal leiden tot een snelle, forse stijging van de goudprijs.

Lees verder…:
Trump’s meest gevaarlijke verkiezingsbelofte

Goudprijs per gram

We gaan woelige tijden tegemoet

Ik heb naar aanleiding van Trump’s verkiezingsoverwinning behoorlijk wat leeswerk gedaan en veel financieel-economische reacties verzameld. En uiteraard de reacties op de financiële markten wereldwijd gevolgd.

Lees verder…: We gaan woelige tijden tegemoet

Goudprijs per gram

Het bedrog van Alibaba

In China is 11/11 altijd een belangrijke datum. Het is daar de dag van de vrijgezel en de dag waarop je koopjes in de winkel gaat halen. Nu, dat laatste heb ik eens onderzocht

Lees verder…: Het bedrog van Alibaba